Julklänning - Massor med julklänning

Kul om Julklänning

Roliga om julklänningar

Det finns mycket kul eller trevligt att rapportera om julklänningar och några bilder med tillhörande roliga texter om julklänning, julkjol och julkläder finns här.

Dessutom kommer det dyka upp skojig och dråplig fakta om julunderkläder och julkostymer gå att läsa om på denna sida.

Kul om Julklänning

Ifall du vet om något mer kul om julklänningar, nyårsklänningar eller andra festklänningar får du gärna tipsa om detta.

Det finns många kreativa och annorlunda julklänningar så varför inte våga prova något helt nytt i år.

Varför röda julklänningar?

Varför röda julklänningar?Orsaken till att julklänningarna är röda med vita inslag är att tomten har rött med en vit lurvig kant.

Varför är tomten röd?

Varför är tomten röd?Fram till 1930 kunde tomten ha vilken färg som helst på jul­kläderna. Från 1931 började Coca-Cola med en kampanj där tomten alltid hade röda kläder med vitt, precis som Coca-Cola, vilket ledde till att röd blev den dominerande färgen till jul. Kampanjen höll i sig i tre decennier och fortfarande har Coca-Cola ofta med tomten i julreklamen.

Är det sant att Coca-Cola gjort julen röd?

Är det sant att Coca-Cola gjort julen röd?Röda tomtar fanns det redan innan Coca-Cola's kampanj startade. I New York var nästan alla jultomtarna på varuhus stora, runda med röda kläder, vita kanter och vitt skägg redan 1927. Coca-Cola cementerade dock fast myten om att tomten var röd.

Tomten är svenskt röd

Tomten är svenskt rödAnledningen till att tomten ser ut som han gör med röda kläder är faktiskt tack vare en svensk.

Svensken Haddon Sundblom var den som under 30 år ritade Coca-Colas jultomte med röd och, vita fluffiga kanter och ett tjockt bälte.

Tidigare färg på julklänningar

Tidigare färg på juklänningarTidigare var julklänningarna och jultomtens kläder gröna i många länder. Detta kom sig av att St Nicholas kläder var gröna.

Om vi hade fortsatt med detta hade din julklänning troligtvis varit grön och det hade också varit snyggt.

Världens dyraste julklänning

Världens dyraste julklänningDenna smidiga och enkla julklänning går på cirka 30 miljoner dollar. På köpet får du de 751 diamanter som är fastsatta. Glöm inte att räkna dem när du varit ute på krogen och dansat.

Julklänningen kan tack och lov användas vi andra tillfällen än till jul och då blir ju priset per gång man använder klänningen lite mer humant.


Juliga & ljuvliga julkläder hittar du bäst hos


Mer fakta om julklänningar

Här kan du hitta mycket mer intressant information och fakta om julklänningar, jultröjor, julunderkläder men också en del roliga och lustiga saker gällande klänningar till julen.

Meny - Julklänning
Till förstasidan på www.julklanning.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
Sverige Röd klänning?BarnklänningNyheter